Techniek

Zwembaden

Techniek en service

Om uw droomzwembad te realiseren, maken wij gebruik van diverse innovatieve technieken. Kiezen voor kwaliteit staat gelijk aan zorgeloos genieten! Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de perfecte prijs- kwaliteitsverhoudingen tijdens het keuzeproces.

Waterbehandeling via automatisch doseringssysteem

Ons automatisch doseringssysteem zorgt voor een optimale controle en bijsturing van de pH-waarde en van het chloorniveau in uw zwembad. Gedaan met overdosering van chemicaliën, onnauwkeurig gebruik van chloortabletten en verstoorde PH waarden. Het automatische doseringssysteem is gesynchroniseerd met de bestaande filterapparatuur en optimaliseert zo het zuiveringsproces.

U bespaart dus op het verbruik van de filterinstallatie door middel van een zeer gebruiksvriendelijk systeem met een compact design.

Energiebesparende frequentiegestuurde warmtepomp

Onze seizoens warmtepomp met revolutionaire Inverter technologie zorgt doorheen het volledige zwemseizoen dat uw energieverbruik halveert. De warmtepomp heeft een minimalistisch design en een extreem stille werking. Bij de start van het seizoen werkt de warmtepomp aan 100% van de capaciteit om het zwembad zo snel mogelijk op te warmen tijdens de eerste dagen.

Daarna laat de warmtepomp de snelheid automatisch dalen om de gewenste temperatuur van het zwembad te behouden. De soft starter zorgt ervoor dat de warmtepomp langzaam opstart naar de nominale stroomsterkte waardoor er geen effect is op de andere elektrische toestellen in uw woning.

Met onze vakkennis en knowhow adviseren wij u steeds in de juiste capaciteit van de warmtepomp volgens de grootte van uw zwembad.

Ecologisch inbouwrolluik met solar technologie

Een hoogwaardige zwembadafdekking is belangrijk voor de hygiëne en gebruiksvriendelijkheid van uw zwembad. Wanneer u niet thuis bent of niet van plan bent om te genieten van uw zwembad, is het goed om een kwalitatieve afdekking te gebruiken.

Zo kan de temperatuur van het water behouden blijven en zelfs opwarmen. Archipool biedt u inbouwrolluiken op zonne-technologie met een superieure afwerkingsgraad.

Enkele redenen om te investeren in een kwalitatief inbouwrolluik:

  • Isolatie en energiebesparing: Meer dan tachtig procent van de afkoeling van uw zwembadwater gebeurt door verdamping. Met een doeltreffende zwembadafdekking kunt u het warmteverlies terugschroeven en aanzienlijk besparen op uw energiefactuur. Met de speciale solar lamellen kan het water via zonne-energie zelfs kosteloos worden opgewarmd, tot wel 4°C extra per dag!
  • Bescherming: Een zwembadrolluik verzekert de veiligheid van kleine kinderen of huisdieren. Onze stevige 75 mm lamellen bieden met hun draagvermogen van 7,8 kg per m² de nodige bescherming.
  • Hygiëne: Een kwalitatief rolluik vormt een barrière tegen vuil. Zo krijgen algengroei, vallende bladeren en insecten geen kans om in uw zwembadwater te belanden. Aangezien uw zwembad minder vuil en bacteriën zal bevatten, wordt zo ook het gebruik van chemicaliën beperkt.

Kies voor Archipool voor een zorgeloos onderhoud en service na verkoop

De installatie van uw zwembad wordt steeds gekeurd na oplevering. Om uw zwembad in perfecte staat te houden, is regelmatig onderhoud een basisvoorwaarde. Voor technische bijstand en een uitgebreide service na verkoop bent u bij Archipool aan het juiste adres.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.